Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Να δείξει χαρακτήρα


Αυτό καλείται να κάνει ο Ολυμπιακός σε αυτό το δύσκολο και γεμάτο παγίδες πρόγραμμα που τον περιμένει. Μετά την ήττα από τον Πάο στον ημιτελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, τέθηκαν αρκετά ερωτήματα και πάλι σχετικά με την απόδοση, την διατησία... Μια ήττα που πρέπει να αφήσουν πίσω τους και να επικεντρωθούν στην δύσκολη συνέχεια.

Ίσως οι περισσότεροι παίκτες των ερυθρολεύκων (με εξαίρεση Σλούκα, Περπέρογλου και Ντάνστον) να μην αντιλήφθηκαν ότι αυτό το ματς είναι ένα παιχνίδι που κρίνει τίτλο. Με λίγα λόγια, μιλάμε για ένα... μικρό Final Four. Ένας ημιτελικός και ένας τελικός. Δύο νίκες θα του εξσφάλιζαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και θα έδιναν και ένα τέλος στην κατάρα που υπάρχει στο Κύπελλο, μετά από δύο συνεχόμενες αποτυχίες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Αλλά καλό είναι τώρα να την αφήσουν πίσω την ήττα αυτή. Δίνει μαθήματα για τη συνέχεια, που προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη. Έχοντας να αντιμετωπίσει την Φενέρ στο Σ.Ε.Φ, την Μπαρτσελόνα και τον ΠΑΟ άλλες δύο φορές στο ΟΑΚΑ σε διάστημα 2,5 μηνών, καλείται να δείξει χαρακτήρα. Μεγάλης ομάδας. Γιατί πλέον τέτοια πρέπει να είναι η νοοτροπία.

Δύο χρονιές πήγε ως αουτσάιντερ στο F4. Χωρίς ελπίδες να πετύχει αυτό που πέτυχε πανάξια. Καιρός πλέον να βγάλει τη νοοτροπία νικητή με τις μεγάλες ομάδες. Και επίσης να δώσει απαντήσεις για την εμφάνιση απέναντι στους πράσινους. Έχει δύο ευκαιρίες, που κάθε μία έχει ξεχωριστή σημασία.

Το παιχνίδι για το πρωτάθλημα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας και με νίκη ο Ολυμπιακός το έχει στα χέρια του. Αυτό καλείται να σκεφτεί πατώντας το παρκέ του ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι για την φάση του Top 16 είναι μια άλλη ιστορία, καθώς πρόκειται για την 7η αγωνιστική. Η φόρμα και η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων τον Φεβρουάριο που θα γίνει το παιχνίδι θα κρίνουν πολλά.


Υ.Γ : Αυτό έλειψε από τον Ολυμπιακό. Πάθος. Και αποφασιστηκότητα. Πήρε το μάθημά του και είναι καιρός να παίξει το μπάσκετ που πρέπει και που ξέρει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου