Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μπάγερν- Ολυμπιακός 103-105



Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό απέναντι στην γερμανική ομάδα. Έκανε το 8Χ8 ο Θρύλος και 19-0 το σερί. Σε τρελά κέφια οι Σπανούλης, Περπέρογλου, Ντάνστον. Θετικό ντεμπούτο από τον Καββαδά. Ατομικό ρεκόρ πόντων από Πέρπε.

Τη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός με σκορ 103-105(!) απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Λοτζέσκι, Αγραβάνη, Ντάνστον και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με 3/3 τρίποντα από τους Λοτζέσκι, Σπανούλη και Μάντζαρη(4-9). Το μόνο πρόβλημα ήταν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ που έδιναν και άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει στη Μπάγερν και την βοήθησαν να μείνει κοντά στο σκορ, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 22-28 για τον Ολυμπιακό, που έδειχνε κάπως χαλαρός στηνάμυνά του.





Με την έναρξη της 2ης περιόδου τα πράγματα άλλαξαν και ένας νευρικός Ολυμπιακός έδωσε την ευκαιρία στους Γερμανούς να περάσουν μπροστά με 32-30. Έκεινα τα λεπτά μάλιστα ο Μάντζαρης χρεώθηκε με 3 φάουλ και η άμυνα του Ολυμπιακού άρχισε να χαλαρώνει συνεχώς, δίνοντας έυκολους πόντους στην αντίπαλη ομάδα.  Εκεί ήρθε ένα τρομερό ανέβασμα, στο οποίο συνέβαλλε και ο Βασίλης Καββαδάς. Ο Έλληνας σέντερ μπήκε πολύ δυνατά και είχε 6 πόντους(3/4 δίποντα) ενώ έδωσε πολλές μάχες κάτω από τις δύο ρακέτες. Η πολύ καλή εμφάνιση του Σπανούλη(8 ασίστ ) πήγε τον Ολυμπιακό στο +9 με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου(50-59).





Το τρίτο δεκάλεπτο έμοιαζε καταστροφικό, καθώς η Μπάγερν με τρία συνεχόμενα τρίποντα έκανε 13-0 σερί και πέρασε και πάλι μπροστά. Όμως ο Ολυμπιακός, μετρ των ανατροπών όπως έχει αποδείξει, με δικό του 9-0 πήρε και πάλι το προβάδισμα. Κάτι που χρωστάει σε μεγάλο βαθμό στον Στράτο Περπέρογλου, πουμάλιστα έκανε ατομικό ρεκόρ καριέρας με τους 25 πόντους που σημείωσε. Έτσι, η γρήγορη αντίδραση του Ολυμπιακού του έδωσε ένα μικρό προβάδιμσα(77-80) εν όψει του τελευταίου δεκαλέπτου.




Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μάντζαρη και του Σλούκα δίνουν διαφορά 7 πόντων στους ερυθρόλευκους, χωρίς όμως η Μπάγερν να έχει πει την τελευταία της κουβέντα. Σκληρό καρύδι η γερμανική ομάδα, που μείωσε εκ νέου σε 84-88. Το τρίποντου του Περπέρογλου και άλλοι δύο πόντοι του Σπανούλη ανέβασαν και πάλι τη διαφορά, αλλά η Μπάγερν με συνεχόμενα τρίποντα έμενε ζωντανή στο παιχνίδι. Ένα νέο τρίποντο του Περπέρογλου έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, που θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι με τον Λο, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Ολυμπιακός δεν αμύνθηκε σωστά στην τελευταία επίθεση δίνοντας το τρίποντο στους Γερμανούς, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Τελικό σκορ 103-105 για τον Ολυμπιακό. Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, που δεν παράτησαν σε καμία στιγμή τον αγώνα.




Τα δεκάλεπτα : 22-28, 50-59,77-80,103-105

Μπάγερν( Πέσιτς) : Τράουτμαν 16, Χάμαν, Σάφταρτσικ 21, Τόμσον 7, Στάιγκερ 9, Μπένιτσικ 5 , Ντιλέινι 22, Σάβοβιτς 11, Τέιλορ 6, Μπράιαντ 16

Ολυμπιακός( Μπαρτζώκας): Σπανούλης 24( 8 ασίστ), Μάντζαρης 6, Λοτζέσκι 5, Ντάνστον 13, Αγραβάνης, Λο 8, Σλούκας 11, Καββαδάς 6, Πέτγουει7 ( 3 κοψίματα) , Περπέρογλου 25


 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου