Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ολυμπιακός- Σιένα 78-73


Το 9Χ9 έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Σιένα, παίζοντας ωράιο μπάσκετ μόνο στο 4ο δεκάλεπτο. Πολύ καλή εμφάνιση από Σπανούλη και Περπέργολου, εντυπωσίασε για τους Ιταλούς ο Γκριν. 
Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Μας κάνει πλάκα ο Ολυμπιακός δεν εξηγείται διαφορετικά ! Κάνοντας μια ακόμα ανατροπή, πήρε τη νίκη με 78-73 απέναντι στη Σιένα στο άδειο Σ.Ε.Φ, κάνοντας μια επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά.

Ασύνθετος, άχρωμος και χωρίς σπιρτάδα ο πρωταθλητής Ευρώπης, έδωσε την ευκαιρία στη Σιένα να ξεφύγει από νωρίς και να πάριε προβάδισμα ακόαμ και 15 πόντων. Η ενέργεια που έβγαζαν οι Πέτγουει και Ντάνστον δεν έφτανε για να αναχαιτίσει τις προσπάθειες των Ιταλών και ειδικά του Γκρίν, που πέτυχε 28 πόντους κάνοντας απίστευτα πράγματα στο παρκέ.
Η κακή εικόνα του Ολυμπιακού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά ούτε και στο τρίτο, με την Σιένα να προηγείται στο 30' με 46-57. Εκεί ο Ολυμπιακός έδειχνε να ξυπνά και μείωσε με τους Σπανούλη και Περπέρογλου, χωρίς όμως να βρεί αντίκρυσμα από άλλους παίκτες και τη Σιένα να μεγαλώνει και πάλι τη διαφορά. Τα μεγάλα σουτ του Στράτου και του Kill Bill, καθώς και η άμυνα που έδειξε να ανταποκρίνεται( έστω και καθυστερημένα) έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να επικρατήσει με διαφορά 5 πόντων. Σε αυτό συνέβαλε το απίστευτο 11/11 που είχαν στην τελευταία περίοδο καθώς και το επιμέρους σκορ(32-16) με το οποίο κάλυψαν την διαφορά.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έκανε το 9Χ9 και με τη Ζιελόνα Γκόρα θα διεκδικήσει το απόλυτο στην πρώτη φάση, ενώ έσπασε μετά και το δικό του ρεκόρ, και αυτό του Πάο από το 2001, με 20-0 σερί νίκες από την αρχή της σεζόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου