Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Όμιλος φωτιά με Μπάρτσα, Πάο και Ζέλικο !


Απίστευτος όμιλος με μία λέξη... 4 μεγάλες δυνάμεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και το φετινό F4( χωρίς να αδικώ την Ρεάλ και την Τσσκα). Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα έχει ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.
O Ολυμπιακός δεν έχει καθόλου εύκολο έργο αυτό είναι σίγουρο. Άλλωστε τώρα βρισκόμαστε στο ΤΟP 16. Και πρέπει να αντιμετωπίσει με διαφορετικό χαρακτήρα τα παιχνίδια αυτής της φάσης. Και μάλιστα το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σαν να είναι ένας τελικός.

Μπαρτσελόνα. Φενέρμπαχτσε, Πάο, Αρμάνι Μιλάνο, Εφές Ανατόλου, Λαμποράλ Κούτσα, Ουνικάχα Μάλαγα είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση και τον περιμένει δύσκολη συνέχεια. Στον όμιλο αυτό βρίσκονται ομάδες με τις οποίες έχει αναμετρηθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια που κατέκτησε το τρόπαιο, αλλά και φέτος( Μάλαγα), οπότε δεν υπάρχει το άγνωστο που παραλίγο να του στοιχίσει μάλιστα στα παιχνίδια με Ζιελόνα Γκόρα και Μπάγερν στο Σ.Ε.Φ.
Η Ουνικάχα είναι μια νέα ομάδα που ποντάρει πάνω στην ηγετική φυσιογνωμία του Πλάθα, καθώς έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική της, αλλά δεν παύει να αποτελεί επικίνδυνη αποστολή. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τους Ισπανούς για την 1η και την 6η αγωνιστική της πρώτης φάσης, νικώντας και τις 2 φορές( 69-61 στο Σ.Ε.Φ, 74-82 στη Μάλαγα).


Η Ανατόλου Εφές είναι μια ομάδα που σε μεγάλο βαθμό κρίνεται από την απόδοση των παικτών- βαρόμετρων. Σε αυτή την θέση βρίσκεται ο Τζαμόν Λούκας καθώς και ο Πλάνινιτς, ενώ πολλά περιμένει ο Μαχμούτι και από τους Σαβάνοβιτς, Μπάρατς και Ερντέν. Την Εφές την περασμένη σεζόν αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός συνολικά 7 φορές( 2 στην πρώτη φάση και 5 φορές στα play off, έχοντας 4 νίκες και 3 ήττες). Χαρακτηριστικός είναι ο 5ος τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Σ.Ε.Φ, με τον Ολυμπιακό να νικά 82-72 και να φτάνει για 2η συνεχόμενη χρονιά σε F4 και έπειτα στο back2back.


Η Αρμάνι Μιλάνο, μετά και την φυγή του Σκαριόλο, έχει τον ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο Τζεντίλε( γιο του Τζεντίλε που αγωνίστηκε στον Πάο) καθώς και τον νεαρό Μέλι που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Οι Λάνγκφροντ, Μος και Ουάλας θα σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους, καθώς το φορτίο είναι... ασήκωτο για τους Ιταλούς σε τέτοιο όμιλο. Οι ερυθρόλευκοι πέρσι αγωνίστηκαν απέναντι στην Αρμάνι στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, μετρώντας 2 νίκες με 71-84 στην Ιταλία και 82-81 στην Ελλάδα.


Η Λαμποράλ Κούτσα( Κάχα) είναι μια ομάδα με τα πάνω της και τα κάτω της. Βασίζεται κλυρίως στο μομέντουμ που έχει κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που έδειξε και στα ματς με τον Πάο, όπου ηττήθηκε με μεγάλο σκορ στο ματς που έγινε στην Ελλάδα, ενώ με το ζόρι κέρδισε στην Ισπανία, αν και πήρε μεγάλη διαφορά. Το σημείο- κλειδί τα πολλά τρίποντα, καθώς στους περιφερειακούς διαθέτι τους Σαν Εμετέριο, Πλέις, Καουκένας και Ερτέλ, αλλά και τον Νοτσιόνι, που αποτελεί βαρόμετρο. Γνωστή ομάδα στον Ολυμπιακό, καθώς πέρσυ αναμετρήθηκαν 4 φορές με τον Ολυμπιακό να νικά 3 ματς (2 στη πρώτη φάση και ένα στο Τop 16) και την Λαμποράλ 1.


Σειρά έχει η Φενέρμπαχτσε. Φέτος το μεγάλο όπλο των Τούρκων είναι στον πάγκο και ακούει στο όνομα Ομπράντοβιτς. Ο Ζέλιμιρ ανέλαβε τη Φενέρ και παίρνοντας Κλέιζα, Μπιέλιτσα και Ζόριτς ενίσχυσε το πολύ δυνατό φέτος ρόστερ των Τούρκων, που έχουν στο δυναμικό τους και τον Μπό Μακ Κάλεμπ, Μπογντάνοβιτς, Πρέλιτζιτς. H παρουσία της κάνει πολύ δύσκολο τον όμιλο, καθώς αποτελεί μεγάλο φαβορί, ακόμα και για την πρώτη θέση. Πέρσι την βρήκε στο δρόμο του ο Ολυμπιακός, μετρώντας 2 νίκες σε Ελλάδα και Τουρκία για την φάση των 16.


Η Μπάρτσα ενισχύθηκε με δύο πρώην ερυθρόλευκους, καθώς απέκτησε τους Ντόρσευ και Παπανικολάου, καθώς και τον Λάμπε. Μαζί με τον Λόρμπεκ και τον Τόμιτς, η Μπάρτσα διαθέτει πολύ ισχυρή φροντ λαιν, ενώ και στην περιφέρεια το όνομα του Ναβάρο μιλά από μόνο του. Ο Τσάβι Πασκουάλ τα... βρήκε μπαστούνια από την Φενέρ στον πρώτο γύρο και θα έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο σε αυτή την φάση . Δύσκολα ματς περιμένουν εδώ τον Ολυμπιακό, που μετρά δύο ήττες από την Μπάρτσα στη φάση των 16 της περασμένης χρονιάς, ενώ την είχε νικήσει στον ημιτελικό με 68-64.

Για τον Παναθηναϊκό θα ακολουθήσει άλλο αφιέρωμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου