Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ολυμπιακός- Λαμποράλ Κούτσα 89-59



Σε ένα ματς που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ντέρμπι, οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν μετά από καιρό νίκη στην Ευρωλίγκα και έκαναν το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα play off της διοργάνωσης. Επιστροφή με καλή εμφάνιση για Σπανούλη, πρώτος σκόρερ ο Λοτζέσκι, ενώ εντυπωσίασαν οι Παπαπέτρου και Μάντζαρης.

Το προβάδισμα της Λαμποράλ στα πρώτα λεπτά εξανεμίστηκε με ένα σερί 14-0 του Ολυμπιακού, που επιτέλους έβγαλε διάθεση, πάθος και αποφασιστικότητα να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι και να προσφέρει θέαμα σε όσους επέλεξαν το βράδυ της Παρασκευής το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με τον Ντάντσον να κυριαρχεί στα... κλεψίματα, οι ερυθρόλευκοι έφυγαν για τα αποδυτήρια με σκορ +18.( 45-27)


Το ματς απέκτησε χαρακτήρα γερής προπόνησης εν όψει του πολύ κρίσιμου αγώνα με την Μάλαγα στην Ισπανία, όπου πιθανή νίκη θα δώσει μεγάλο αβαντάζ στους ερυθρόλευκους και θα τους βάλουν πάνω από την ισπανική ομάδα. Το μαρκάρισμα του Μάντζαρη πάνω στον Ερτέλ ήταν εξουθενωτικό, με τον Έλληνα playmaker να σβήνει τον γκαρντ της Λαμποράλ. Έκπληξη του αγώνα αποτέλεσε ο Γιάννης Παπαπέτρου, που δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας και άκουσε το όνομα του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων, καθώς πέτυχε 13 πόντους με 3/3 τρίποντα.

Ήταν η πρώτη νίκη στη χρονιά για την Ευρωλίγκα, και καιρός είναι ο Ολυμπιακός να συνέλθει αν δεν θέλει να χάσει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το F4.

Αξιοσημείωτη και η παρουσία του Σερμαντίνι. Ο Γεωργιανός σέντερ προσαρμόστηκε άμεσα και δίνει ότι καλύτερο μπορεί. Σωστό ροτέισον από τον Μπαρτζ'ωκα, που χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες της αποστολής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου