Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Μπαρτσελόνα- Ολυμπιακός 70- 58


Σε μία εκ των προτέρων πολύ δύσκολη αποστολή, ο Ολυμπιακός γνώρισε ακόμα μία ήττα με 70-58 από την αήττητη μέχρι τώρα Μπαρτσελόνα, καθώς η απουσία των Σπανούλη, Πρίντεζη δεν επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να πλησιάσουν στη νίκη. Μυθικός Ντάνστον, εξαιρετικός Πέτγουει και καλή εμφάνιση για 28 λεπτά απέναντι στους μπλαουγκράνα που δεν δυσκολεύτηκαν στο τέλος να πάρουν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά με ένα Ντάνστον να πετάει φωτιές και έφτασε να προηγείται με 6-8 στην αρχή. Η πολύ καλή του άμυνα μπλόκαρε την Μπάρτσα, αλλά οι επιθετικές του επιλογές τον περιόρισαν στους 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Στην δεύτερη περίοδο η Μπαρτσελόνα όσες φορές επιχείρησε να ξεφύγει στο σκορ είδε τον Ολυμπιακό να την πλησιάζει και να την απειλεί με συνεχόμενα καρφώματα του Ντάνστον και με μαχητικότητα στην άμυνα, Η διαφορά για τους Μπλαουγκράνα στο τέλος του ημιχρόνου( +7, 33-26) δεν αντικατροπτίζει την εικόνα των δύο ομάδων.

Στην επανάληψη ο Πέτγουει ήταν ζεστός και με δικά του τρίποντα μείωσες την διαφορά στους 2 πόντους(44-42) αλλά η Μπαρτσελόνα δεν δυσκολεύτηκε να βρει τη λύση. Ο τραυματισμός του Ντάνστον αποσυντόνισε την ομάδα και έδωσε την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να ξεφύγει με 11 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, κατάφερε να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά σε ένα σημαντικό σημείο ήταν ιδιαίτερα άστοχος, σε σημείο μάλιστα που η Μπαρτσελόνα αστόχησε σε 4 επιθέσεις. Από εκεί και πέρα τα πάντα είχαν κριθεί , η Μπαρτσελόνα πήρε μια εύκολη νίκη με 70-58, με τον Ολυμπιακό να μένει στην καλή του εμφάνιση για 28 λεπτά.

4 εναπομείναντα ματς... 4 τελικοί με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Κάχα και τον Πάο στο Σεφ και Μάλαγα, Εφές εκτός έδρας. Πολύ δύσκολη η κατάσταση, κάτι για το οποίο πάντως ευθύνεται ο Ολυμπιακός. Και μεγάλο μερίδιο φέρει ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου