Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Φενερμπαχτσέ - Ολυμπιακός 78 - 74


Με άδεια χέρια έφυγε από την Τουρκία ο ψυχωμένος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός, που έχασε στις λεπτομέρειες από την Φενέρ με 78-74. Μόνο κέρδος η μη απώλεια της διαφοράς του πρώτου αγώνα και η εμφάνιση των Περπέρογλου και Σλούκα, που προσπάθησαν... μόνοι τους να κερδίσουν την τουρκική ομάδα. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα μετά από αυτή στο ΟΑΚΑ και 4-4 για τους ερυθρόλευκους.

Χωρίς τον αρχηγό του παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός και στην αρχή είδε τους Τούρκους να ξεφεύγουν με 9-0, αλλά κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση με τον Περπέρογλου να πιάνει από το χέρι τον Ολυμπιακό και να τον οδηγεί προς τη νίκη. Δεν έπαιζε μόνος του όμως, καθώς η Φενέρ είχε σε μεγάλη μέρα τους Μακάλεμπ, Κλέιζα και Μπογκντάνοβιτς και συνεχώς ξέφευγε από το χαμηλό σκορ που προσπαθούσαν να κρατήσουν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με τη μικρότερη δυνατή διαφορά, κάτι που εξαγρίωσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας του. Ο κόουτς Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι από την γραμμή των 6,75 αλλά να μην σκοράρουν από το ζωγραφιστό, με αποτέλεσμα οι επιθετικές επιλογές να είναι λιγοστές.

Με την έναρξη του δευτέρου ημίχρονου Σλούκας και Περπέρογλου κρατούσαν την μπαγκέτα, ενώ ο Μάντζαρης σε άμυνα και επίθεση έκανε ό,τι μπορούσε με τα τρίποντα του. Η απουσία του Ντάνστον ήταν εμφανέστατη, που έμεινε αδικαιολόγητα αρκετή ώρα στον πάγκο και όταν πέρασε στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να δώσει λύσεις στις δύο ρακέτες. Λίγο πριν το τέλος η Φενερμπαχτσέ προηγούταν με 72-62, αλλά ένα σερί του Ολυμπιακού πήγε το ματς στο 74-72.

Η κακή άμυνα στον Μακάλεμπ όμως στέρησε τις όποιες πιθανότητες των ερυθρολεύκων για νίκη και το 78-74 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Επιτυχία( την χαρακτήρισαν κάποιοι) καθώς απόντος του Σπανούλη, δεν χάθηκε η διαφορά ενώ ο Ολυμπιακός το πάλεψε μέχρι τέλους , αλλά δε κατάφερε να νικήσει.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου