Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ολυμπιακός- Πάο 68- 65



Νίκη για τον Ολυμπιακό μετά από 3 συνεχόμενες ήττες στο ΟΑΚΑ και 3η θέση για τους ερυθρόλευκους, που θα αντιπετωπίσουν εκεί την Τσσκα με μειονέκτημα έδρας. Ψυχάρες Σλούκας, Μάντζαρης, Ντάντσον, το τελείωσε ο Σπανούλης.

Ένα ματς βαθμολογικά αδιάφορο, με τους δύο αιωνίους να έχουν περάσει από την 13η αγωνιστική της 2ης φάσης. Το γόητρο λειτόυργησε για τον Ολυμπιακό, που δυσκολεύτηκε και πήρε τη νίκη με το τρελό buzzer beater του Σπανούλη στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και η καλή άμυνα των ερυθρολεύκων στην τελευταία φάση δεν επέτρεψε στον Παό ούτε να επιχειρήσει προσπάθεια για σουτ στον ελάχιστον χρόνο που είχε απομείνει.



Ξεκινώντας δυνατά και με τον Παπαπέτρου να μην κωλώνει απέναντι σον Ματσιούλις, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά γρήγορα, αλλά τόσο γρήγορα έχασρ το προβάδισμα και βρέθηκε να χάνει με 12-16 στο τέλος της περιόδου. Έλειπε καθαρό μυαλό, και η εύκολη πάσα καθώς η κυκλοφορία της μπάλας δεν ήταν αποτελεσματική. Η φροντ λάιν μπορεί να προσέφερε εντυπωσιακές φάσεις με τα καρφώματα των Πετγουει και Ντάνστον αλλά στην άμυνα έδωσε πολύ εύκολους πόντους σε Γκιστ, Φώτση και Μαυροκεφαλίδη. Το 29-37 δεν αποτέλεσε εκπληξη καθώς αμυντικά οι ερυθρόλευκοι δεν ήτνα καθόλου καλοί και επιθετικά με λιγοστές λύσεις.


Στο δεύτερο μέρος το 29-41 των πρασίνων έγινε 42-41 με ένα πολύ γρήγορο ξέσπασμα από τον Ολυμπιακό. Καλή άμυνα, τρίποντα από Μάντζαρη και Σλούκα και οι ενέργεις του Ντάνστον στις δύο ρακέτες έφεραν το προβάδισμα. Με τόσο κόπο που αποκτήθηκε, σαν να φάνηκε ότι άδειασαν οι παίκτες και έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Αλβέρτη να περάσει και πάλι μπροστά, και να πηγαίνει με προβάδισμα 2 πόντων στην τελευταία περίοδο.

Το 50-58 του Παναθηναικού δεν αποτέλεσε ισχυρό προβάδισμα όπως φα΄νηκε για να του χαρίσει τη νίκη. Τα 3 τρίποντα του ψυχωμένου Σλούκα και του Μάντζαρη(1) μείωσαν την διαφορά και έφτασαν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία. Το καλάθι του Σπανούλη έδωσε μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό εκείνη τη στιγμή με τον Μαυροκεφαλίδη να απαντά άμεσα και να κάνει το σκορ 65-65. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η μπάλα βρέθηκε στα χέρια του Σπανούλη με τρίποντο από τα 8 μέτρα έδωσε μια σπουδαία νίκη στον Ολυμπιακό σε ένα μεγάλο από άποψη γοήτρου παιχνίδι αλλά ποιοτικά. Ένα πραγματικό ντέρμπυ.


Οι δύο αιώνιοι περιμένουν τους αντιπάλους τους με τον Ολυμπιακό λογικά να αντιπετωπίζει την Τσσκα και τον Πάο την Ρεάλ( και οι δύο με μειονεκτημα έδρας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου