Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Λύθηκαν τα μάγια(;)


Δύο παιχνίδια απέναντι στην Μπαρτσελόνα και στον Πάο που είδαμε έναν Ολυμπιακό άλλης εποχής, έναν Ολυμπιακό που δεν θέλουν να θυμούνται οι φίλαθλοί του. Το όνομα της Μπατσελόνα κάπου τρόμαξε τους ερυθρόλευκους, όταν η μπάλα έκαιγε και αυτός ο τρελός Ναβάρο με το χέρι αλφάδι έδωσε την χαριστική βολή στον δις πρωταθλητή Ευρώπης.


Το καλό πρώτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού του έδωσε την δυνατότητα να βάλει δύσκολα στην Μπαρτσελόνα και να πρηγείται με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι 34 πόντοι της Μπάρτσα ήταν ενδεικτικό της καλής άμυνας του Ολυμπιακού  που πήγε περίπατο στο δεύτερο μέρος από τα πολλά τρίποντα του Λα Μπόμπα Ναβάρο αλλά και την κακή επιθετική αντίδραση των Πειραιωτών, που έβλεπε σαν κλειδαρότρυπα το καλάθι. Δικαιολογήμενα ήρθε η ήττα λοιπόν απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που την είχε ο Ολυμπιακός, ενώ τα πήγε καλά και στο μαρκάρισμα του Άντε Τόμιτς, που σε λίγα χρόνια ίσως είναι και στο NBA. 


Η κακή ψυχολογική κατάσταση φάνηκε και στο ματς πρωταθλήματος απένανι στον αιώνιο αντίπαλο. 58-48 για τον Πάο, κακή εμφάνιση ( επιθετικά), με ένα απίστευτο μπλοκάρισμα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ακόμα το ματς παιζόταν. Ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε την μέγιστη διαφορά που πήρε ( 30-33) ώστε να διευρύνει το προβάδισμα του, και ο Πάο με το γνωστό πάθος που βγάζει στην έδρα του πήρε το ματς και το αβαντάζ έδρας.

Πολλά ειπώθηκαν για την κατάσταση του Ολυμπιακού απέναντι στον Πάο και ειδικά στα ματς του ΟΑΚΑ, καθώς στα τρία τελευταία παιχνίδια του εκεί έχει πετύχει 52, 59 και 48 πόντους! Με τέτοιο επιθετικό σκορ δεν παίρνεις παιχνίδι. Βέβαια και ο Πάο δεν κυμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αλλά αυτό είναι του στυλ της ομάδας του Πεδουλάκη, που η άμυνα είναι το πρωταρχικό σημείο. Οι πράσινοι δίνουν το τρίποντο στον Ολυμπιακό, που καμιά φορά επιλέγει και αυτή τη λύση όταν αποφεύγει την ρακέτα. Κάνει την φροντ λαιν του να μοιάζει διακοσμητική.
Και κακά τα ψέμματα, δνε κερδίζονται με τα τρίποντα όλοι αγώνες. Ψυχολογική ντόπα είναι το τρίποντο και μόνο.

Η νίκη απέναντι στην Κάχα στη Βιτόρια απαραίτητη για τον Ολυμπιακό, που έπρεπε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Πολύ μεστή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, που έφτασε να νικά ακόμα με 30 πόντους διαφορά(40-70) και θα μπορούσε να ξεφύγει και από το φράγμα των 100 πόντων., καθώς οι 59 πόντοι του στο πρώτο μέρος κάτι τέτοιο έδειχναν, αλλά κατέβασαν ταχύτητα. Για εμένα ίσως το μόνο τους λάθος, καθώς έτσι θα ρέφαραν και την ήττα από την Αρμάνι. ίσως και ο ίδιος ο Μπαρτ΄ζωκας να το ζήτησε, ώστε να μην αρχίσει πάλι μεγάλη κουβέντα για το μέγεθος της ομάδας και μείνει μόνο σε αυτή την νίκη με την Κάχα. 


Τα τρίποντα είναι εκείνα που έδωσαν πολλούς πόντους στον Ολυμπιακό, με τον Λοτζέσκι να βρίσκει το χέρι του και την ευστοχία του ξανά, τον Σπανούλη να κάνει όλη τη δουλειά στην αρχή και τον Ντάνστον ηγέτη και στις δύο ρακέτες. Ίσως αν και ο Ματ δεν είχε αυτό το μεγάλο νεκρό διάστημα, να μιλάγαμε για δύο πολύ καλές μεταγραφές που να είναι λίρα εκατό η επιλογή τους. Απλώς ο Ντάνστον δεν έχει δείξει ακόμα αυτά που πραγματικά μπορεί να κάνει. Κρίμα το να μην συνυπάρξουν με τον Κάιλ...


Σειρά έχουν τώρα δύο σημαντικά ματς στο ΣΕΦ με την Μάλαγα και την Εφές, για να πάει ο Ολυμπιακός με το 4-2 στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Πάο. Και εκεί οι 50 πόντοι δεν θα του δώσουν την νίκη. Εκεί είναι Ευρωλίγκα και ο Πάο θα παίξει πιο ανοιχτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου