Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες...


Αυτο χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό φέτος. Συνεχής εκπλήξεις, αρνητικές και θετικές από την ομάδα, που καλείται στο πιο κρίσιμο διάστημα της χρονιάς να βρει σταθερότητα. Και ηρεμία πάνω απ'όλα.
 

Φτάνοντας σε ένα 23-0 σε όλες τις διοργανώσεις, τον περίμενε ο...πληγωμένος Πάο. Ξύπνησε το θηρίο , ο Πάο πέρασε στον τελικό και ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός από τον πρώτο στόχο της σεζόν. Μια ομάδα που μέχρι εκείνο το σημείο είχε νικήσει σε όλα τα ματς, δεν εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ. Αυτό το μαρτυρούν άλλωστε και οι 59 πόντοι που σκόραρε, επίδοση που δεν σου δίνει νίκη σε ένα τέτοιο ματς. Το παιχνίδι με την Φενέρ έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό για το πρώτο μεγάλο τεστ χαρακτήρα.


 Απότομα αναδείχθηκε ο νικητής του... Τύπου. Φενέρ ή μάλλον Ομπράντοβιτς. Ο Ολυμπιακός στο καλύτερο ( για εμένα) φετινό του παιχνίδι πήρε τη νίκη, και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη φάση του Top 16. Η ηρεμία επέστρεψε στις τάξεις των πρωταθλητών Ευρώπης.Αλλά χάθηκε και πάλι μετά την σοκαριστική ήττα από τον ΚΑΟΔ στην Δράμα, που περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα. Και σειρά είχαν τα παιχνίδια με Κηφισιά, Αρμάνι, Πανιώνιο. Η Ν.Κηφισιά πορηγούνταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μέσα στο Σ.Ε.Φ! Οι Κακιούζης, Τσαλδάρης, καθώς και άλλοι... παλαίμαχοι( ; ) παίκτες έβαλα πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό, που μετά βίας νίκησε, χωρίς να μπορέσει να ξεπεράσει το φράγμα των 70 πόντων( 69-64). 


 Φρεσκάδα, καθαρό μυαλό και λύσεις έλειπαν από τον Ολυμπιακό, που στο ενδιάμεσο διάστημα απέκτησε τους Μάρντι Κόλλινς και Τζαμάριο Μουν. Ο Κόλλινς αποκτήθηκες ως ο παίκτης που θα δώσει τις λύσεις στο θέση του Έισι Λο, που εξαιτίας του σαβρού τραυματισμού θα απουσιάσει από την ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν. Μάλιστα ο Αμερικανός γκανρ έλυσε το συμβόλαιό του με τους ερυθρόλευκους, δημιουργώντας μέχρι και τώρα έντονο προβληματισμό για το μέλλον του στην ομάδα. Παράλληλα ο τραυματισμός του Πέτγουει στην πλάτη θα τον αφήσει στα πιτς ένα μήνα, και οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να καλύψουν και την δική του απουσία με τον Τζαμάριο Μουν.


 Η μεταγραφολογία... ζάλισε τον Ολυμπιακό, που πήγαινε στο Μιλάνο για να κάνει το 2Χ2 και να πάρει σοβαρό προβάδισμα για π΄ροκριση στο Top 16. Ήττα- κατραπακιά από την Αρμάνι με 81-51!. Πολύ άσχημο βράδυ για τον Θρύλο, και ειδικά απέναντι σε μία ομάδα που ΔΕΝ θα έπρεπε να του δημιουργήσει τέτοια προβλήματα. Σε έναν όμιλο με Φενέρ, Πάο, Μπαρτσελόνα, δεν υπάρχει κάμία περίπτωση δώρων. Ο Ολυμπιακός μόλις άφησε ένα στο Μιλάνο. Ευτυχώς έγινε νωρίς. Πλέον χάθηκε και η έννοια του... σερί, καθώς στα 6 τελευταία παιχνίδια ο απολογισμός είναι 3-3 ( νίκες, ήττες).

 Το ματς με τον Πανιώνιο είναι ένα ακόμα τεστ, αλλά ο Σπανούλης καθάρισε μόνος του το παιχνίδ. Νίκη με 66-77 σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μία καλή ομάδα. Σειρά έχουν η Μπαρτσελόνα και ο Πάο. Δύσκολα ματς ομολογουμένως. Ίσως πιο δύσκολα και απ'ότι ήταν τα ματς με τους πράσινους και τη Φενέρμπαχτσε. Ηρεμία χρειάζεται, κάτι που όταν δυστυχώς δεν εμπνέει ο ίδιος ο προπονητής, θα το υιοθετήσουν και οι παίκτες...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου