Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ολυμπιακός- Γαλατασάραι 72-54



Μεγάλη νίκη για τους ερυθρόλευκους απέναντι στην τουρική ομάδα και ρεκόρ! Οι Πειραιώτες έφτασαν τις 17 σερί νίκες σε Πρωτάθληαμ, Κύπελλο Ελλάδος και Euroleague , σπάζοντας το τρομερό ρεκόρ της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς τη σεζόν 1997-1998.. Σε πολύ καλή μέρα ο Ντάνστον και ο Σπανούλης, ο οποίος βραβεύθηκε μάλιστα πριν από την έναρξη του αγώνα.Ανακοινώθηκε για 5 χρόνια ο Καββαδάς. Κακό τέλος με άγριο επεισόδιο ανάμεσα σε Μπέγκιτς, Πρίντεζη και Μενσά Μπονσού.



Πριν από την έναρξη του αγώνα ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης παρέλαβε το Διεθνές βραβείο Αθλητισμού «Giuseppe Sciacca» και μετά το παιχνίδι είπε ότι «είναι ανώτατη τιμή για εμένα . δεν αντιπροσωπεύει μόνο εμένα , αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, όλους τους Έλληνες, που όταν θέλουν όλοι  μαζί μπορούν, καθώς και τον Ολυμπιακό». Παράλληλα, η διοίκηση του Ολυμπιακού ανακοίνωσε την απόκτηση του Βασσίλη Καββαδά για 5 χρόνια. Ο Έλληνας σέντερ θα ενισχύσει την φροντ λαιν των ερυθρολεύκων, καθώς μετά και το τραυματισμό του Σίμονς έχει προκύψει κενό στη θέση 5.




O Ολυμπιακός μπηκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και κατάφερε να υποτάξει νωρίς νωρίς την τουρκική ομάδα με όπλο την πολύ καλή του άμυνα( 18-10 επιμέρους σκορ 1ου δεκαλέπτου), ενώ πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 11 πόντων(35-24), καθώς το pick and roll του Σπανούλη με τον Ντάνστον αλλα και η μαχητικότητα του δεύτερου στην άμυνα βοήθησαν τον Ολυμπιακό να πάριε μια ασφαλή διαφορά.




Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ακόμα καλύτερος, καθώς οι Πρίντεζης, Μπέγκιτς και Λοτζέσκι έδωσαν παραπάνω ρυθμό στους πρωταθλητές Ευρώπης. Βέβαια τα κακά μαντάτα υπήρξαν και πάλι, καθώς ο Μπρέντ Πέτγουει ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε από το γήπεδο για τα αποδυτήρια με το τέλος του 2ου δεκαλέπτου. Παρόλα αυτά οι δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο. 

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν σταμάτησαν πουθενά και ανέβασαν τη διαφορά στους 24 πόντους στο τέλος του 2ου δεκαλέπτου(59-35) χάρη στα συνεχόμενα τρίποντα των Πρίντεζη και Σπανούλη(49-31), καθώς και στη ταχύτητα του Σλούκα(55-33).




Ο ρυθμός δεν έπεσε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο και η διαφορά έφτασε ακόμα και στους +28(61-35) μέχρι το 37ο λεπτό , όπου τα αίματα άναψαν. Μετα την εκτέλεση της 2ης βολής από τον Αρόγιο , ο Μπέγκιτς και ο Μπονσού ήρθαν στα χέρια( ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει ρίξει αγκωνιά στον Άγλλο σέντερ), με τον δεύτερο να χάνει τον έλεγχο και να γρονθοκοπεί τον Μπέγκιτς. Στο επειδόσιο παρενέβη και ο Πρίντεζης, με τους διατητές να αποβάλουν και τους τρεις παίκτες . Το ματς στη συνέχεια δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον και οι ερυθρόλευκοι έφτασαν σε μια πολύ εύκολη νίκη, κάνοντας το 7Χ7 και έτσι εξσφάλισαν την πρωτιά στον όμιλό τους.




Το επεισόδιο ανάμεσα σε Μπέγκιτς και Μενσά Μπονσού



Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου