Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν…

 

Την Σιένα αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στην Ιταλία , για τα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Euroleague. Μετά την νίκη απέναντι στον Κολοσσό, οι πρωταθλητές Ευρώπης στρέφουν το βλέμμα τους στο σημαντικό ματς με τους Ιταλούς.

Μετά το 3 στα τρία απέναντι σε Μάλαγα, Γαλατασαράι και Μπάγερν Μονάχου, σειρά έχει η ιταλική Σιένα, όπου ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει τη νίκη, που θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα και θα τον διατηρήσει στην πρώτη θέση του ομίλου του, του οποίου αποτελεί και το φαβορί άλλωστε.

Απέναντι του, μια πολύ γνώριμη αντίπαλος, σε μια επίσης πολύ γνώριμη έδρα. Η Παλαέστρα θα φιλοξενήσει την μάχη των δύο ομάδων , με την Σιένα να μην έχει πια την αίγλη των παλαιών χρόνων, κάτι που φαίνεται και στο γήπεδό της, που πλέον δεν… επισκέπτεται αρκετός φίλαθλος κόσμος.



Η κόντρα ανάμεσα στους πρωταθλητές Ευρώπης και στους Ιταλούς ξεκινά από το το 2011, όταν αναμετρήθηκαν στην φάση των play offμε τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Οι ερυθρόλευκοι έκανα πάρτι στον πρώτο αγώνα με σκορ ρεκόρ( 89-41). Το σκορ αυτό αποτελεί και τον μοναδικό λόγο κάποιος να θυμάται εκείνη την σειρά, καθώς η Σιένα μετέτρεψε την σειρά σε ένα περίπατο, πηγαίνοντας με σκορ 3-1 στο Final Four.



Την επόμενη χρονιά, η μοίρα τα έφερε πάλι έτσι , ώστε ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποτελούμενος από πολλά νεαρά παιδιά, να βρει πάλι στον δρόμο του την ιταλική ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι, με τη σειρά αυτή τη φορά να ξεκινά από την Ιταλία.  Η νίκη με 75-82 στο πρώτο παιχνίδι ήταν η αρχή για την μεγάλη πορεία του Ολυμπιακού , χωρίς τα όρια να φτάνουν στην Σιένα. Εκείνη η τεράστια νίκη έδωσε τον απαιτούμενο σεβασμό και αγάπη από τους φιλάθλους στην ομάδα που σκληρά στήθηκε από άπειρους αλλά γεμάτους… ψυχή και αυτοθυσία παίκτες. Η ήττα με ένα πόντο διαφορά στο δεύτερο παιχνίδι δεν άλλαξε πολλά, απλά παράτεινε το μαρτύριο των Ιταλών. Ο Ολυμπιακός πήρε το αίμα του πίσω και με 3-1 πήγε στο Final Four, με την συνέχεια γνωστή και τους Πειραιώτες να φτάνουν στην κατάκτηση του τίτλου μετά από 15 χρόνια.



Δείτε σε βίντεο στιγμιότυπα από αναμετρήσεις Ολυμπιακού - Σιένα :


2011 : Ολυμπιακός- Σιένα 89-41



2012 : Σιένα- Ολυμπιακός 75- 82



2013 : Σιένα- Ολυμπιακός 67-68




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου